Privacy Statement

PRIVACY STATEMENT HOEKSCHEWAARDPAS

Versie 12 mei 2018

 

Doepas B.V. h.o.d.n. HoekscheWaardPas heeft privacy hoog in het vaandel staan. In dit privacy statement leggen wij precies uit wat wij met persoonsgegevens doen. Heb je hierover vragen? Neem dan gerust contact met ons op via info@hoekschewaardpas.nl.

 

-Persoonsgegevens, doel verwerking en grondslag

 

Wij verwerken niet alleen persoonsgegevens van Pashouders, maar ook van Aanbieders. Het gaat om de volgende persoonsgegevens:

 

  • Van Pashouders:

 

Soort persoonsgegevens:

Doel van de verwerking:

Geslacht

Wij willen de Pashouder graag op de juiste manier aanspreken, als meneer of als mevrouw. Deze gegevens worden in je account bewaard dat je aanmaakt om je te registreren op onze website.

Voornaam en achternaam

Hiermee zorgen wij ervoor dat wij de HWpas aan de Pashouder leveren. Deze gegevens worden in je account bewaard dat je aanmaakt om je te registreren op onze website. Ook worden deze gegevens verwerkt als je het contactformulier op onze website invult.

Adres, postcode en woonplaats

Ook hiermee zorgen wij ervoor dat de HWpas aan de Pashouder wordt geleverd.

E-mailadres

Wij mailen de Pashouder de bevestiging van jouw bestelling en de factuur. Ook mailen wij onze nieuwsbrief, als de Pashouder hiervoor heeft gekozen. Mocht er iets zijn met de bestelling, dan kunnen wij per e-mail contact met Pashouder opnemen. Ook kunnen wij Pashouders per email benaderen voor diensten/producten van Doepas B.V. (“direct marketing”). Deze gegevens worden in je account bewaard dat je aanmaakt om je te registreren op onze website. Ook worden deze gegevens verwerkt als je het contactformulier op onze website invult.

Telefoonnummer

Mocht er iets zijn met de bestelling, dan zouden wij ook telefonisch contact met de Pashouder kunnen opnemen. Deze gegevens worden in je account bewaard dat je aanmaakt om je te registreren op onze website. Ook worden deze gegevens verwerkt als je het contactformulier op onze website invult.

Geboortedatum

Ook hiermee zorgen wij ervoor dat de HWP aan de Pashouder wordt geleverd. Ook kunnen we hiermee nagaan of de Pashouder 18 jaar of ouder is. Deze gegevens worden in je account bewaard dat je aanmaakt om je te registreren op onze website.

Kopie identiteitsbewijs (foto en BSN worden afgeschermd)

Dit verwerken wij alleen wanneer de Pashouder één van zijn rechten uit de Algemene Verordening Gegevensbescherming uitoefent.

 

De wettelijke grondslag voor het verwerken van persoonsgegevens van Pashouders is het uitvoeren van de overeenkomst tussen de Pashouder en ons. Voor onze nieuwsbrief is de wettelijke grondslag toestemming. Voor direct marketing is de grondslag een gerechtvaardigd belang.

 

  • Van Aanbieders:

 

Soort persoonsgegevens:

Doel van de verwerking:

Voornaam en achternaam

Ook deze gegevens zorgen ervoor dat wij de Aanbieder persoonlijk kunnen aanspreken. Ook worden deze gegevens verwerkt als je het contactformulier op onze website invult.

Emailadres

We kunnen per email contact opnemen met de Aanbieder. Ook worden deze gegevens verwerkt als je het contactformulier op onze website invult.

Telefoonnummer

Of we kunnen de Aanbieder bellen om contact op te nemen. Ook worden deze gegevens verwerkt als je het contactformulier op onze website invult.

 

De wettelijke grondslag voor het verwerken van persoonsgegevens van Aanbieders is het uitvoeren van de overeenkomst tussen de Aanbieder en ons. Het gaat om persoonsgegevens van contactpersonen van Aanbieders.

 

-Doorgifte aan derden

 

Wij geven persoonsgegevens alleen aan derden door als dat ècht nodig is voor onze dienstverlening, denk aan IT dienstverleners, bezorgpartners en betaalverleners. Deze partijen mogen de persoonsgegevens alleen hiervoor gebruiken. Wij mogen persoonsgegevens ook aan derden doorgeven als de wet zegt dat dit moet (denk aan het doen van aangifte wegens fraude). Gegevens worden nooit aan derden verkocht.

 

Persoonsgegevens kunnen aan landen binnen de EU worden doorgegeven. Als dit buiten de EU Is, gebeurt dit alleen als het land aan wie de gegevens worden doorgegeven op grond van de wet een passend beveiligingsniveau biedt.

 

-Beveiliging

 

Iedereen die binnen HoekscheWaardPas betrokken is bij de verwerking van persoonsgegevens, is verplicht tot geheimhouding van de gegevens. Wij hanteren strenge beveiligingsmaatregelen.

-Bewaartermijn

Wij verwerken jouw persoonsgegevens niet langer dan noodzakelijk is voor het doel waarvoor deze gegevens worden verwerkt.

Als sprake is van een wettelijke bewaarplicht verwerken wij de persoonsgegevens langer. Zo bewaren wij onze debiteurenadministratie 7 jaar(die heeft te maken met de fiscale bewaarplicht).

Na afloop van de bewaartermijn worden de persoonsgegevens verwijderd.

-Rechten

Als je vragen hebt of wilt weten welke persoonsgegevens wij van jou hebben, dan kun je altijd contact met ons opnemen via info@hoeksewaardpas.nl.

Je hebt de volgende (wettelijke) rechten die zijn geregeld in de Algemene Verordening Gegevensbescherming:

  • uitleg krijgen over welke persoonsgegevens wij van jou hebben en wat wij daarmee doen
  • inzage in de persoonsgegevens die wij van jou hebben
  • het laten corrigeren van jouw persoonsgegevens
  • het laten verwijderen van jouw persoonsgegevens
  • intrekken van toestemming
  • bezwaar maken tegen een bepaald gebruik van jouw persoonsgegevens (denk aan direct marketing)

Je kunt deze verzoeken richten aan: info@hoekschewaardpas.nl.

Wij vragen je voordat wij jouw verzoek in behandeling kunnen nemen (i) bij ons langs te komen met jouw paspoort of identiteitsbewijs, of (ii) jouw verzoek te voorzien van een kopie van jouw paspoort of identiteitsbewijs. Hiermee voorkomen wij dat wij persoosgegevens doorgeven aan de verkeerde persoon.

Als je een kopie identiteitsbewijs meestuurt, scherm dan op de kopie jouw BSN nummer en pasfoto af. Wij willen namelijk niet méér gegevens verwerken dan wettelijk is toegestaan. Als je dit vergeet, dan doe wij dat zelf.

Uitschrijven voor de nieuwsbrief kan via jouw account of door de klikken op de link in de nieuwsbrief waarmee je je kunt afmelden.

-Klachten

Als je vindt dat wij jouw persoonsgegevens niet op de juiste manier verwerken, dan heb je het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Op de website van de Autoriteit Persoonsgegevens (www.autoriteitpersoonsgegevens.nl) lees je hoe je een klacht moet indienen.  

-Wijziging

Wij kunnen ons privacy statement wijzigen. Wij raden je dan ook aan om ons privacy statement regelmatig te raadplegen, zodat je op de hoogte bent van de wijzigingen.