#Tip 3 Landgoed De Peerdegaerd

Deze maand hebben we weer een geweldige tip om de Hoeksche Waard te beleven! Eén van de kenmerken van de Hoeksche Waard is de prachtige natuur. Zo ligt er ook een prachtig landgoed net buiten Strijen. In deze editie van BELEEF JOUW HOEKSCHE WAARD zullen we inzoomen op het Landgoed de Peerdegaerd.

Net buiten Strijen, midden in de polder, ligt landgoed de Peerdegaerd. Dit landgoed bestaat uit een schitterend landhuis met daaromheen stallen. Ze worden gebruikt als verblijf voor de Friese paarden van de stoeterij. Aan het erf grenst de wandeltuin in de boomgaard met hoogstamfruitbomen.

Voor kinderen valt er zoveel te beleven. In de voorjaarsvakantie en in de herfstvakantie worden er verschillende workshops gegeven. Je kunt je hierbij helemaal uitleven tussen de dieren die op het landgoed rondlopen. Ook kun je hier kinderfeestjes komen vieren. Hier leren de kinderen het landgoed te ontdekken door een te gekke speurtocht. En kunnen ze een activiteit naar keuze doen.  

Wie denkt dat het landgoed alleen voor kinderen is, heeft het mis. Er is voor volwassenen genoeg te doen en genoeg om je voor in te zetten. Zo kun je helpen op de zorgboerderij en worden de kinderen goed begeleid met het werk. Of zoek je een ruimte om te vergaderen of een feest te vieren. Ook dat kan hier. Dit is zelfs de plek om een mooie gelegenheid nóg mooier te maken door de prachtige omgeving waarin je je bevindt. 

Het landgoed heeft verder ook een ecologische moestuin. De vrijwilligers en medewerkers onderhouden deze moestuin door weer en wind, daarom vinden ze het niet erg als je ze een handje komt helpen. De groentes die hier verbouwd worden, worden namelijk het hele jaar door geoogst. Deze groenten worden verwerkt in de gerechten die worden geserveerd voor vergaderingen, bijeenkomsten of andere gelegenheden.

Los van het feit dat het een prachtig terrein is om je te vermaken en te wandelen, heeft Landgoed de Peerdegaerd ook een sociale kant. In 2007 is er een stichting opgericht die dit landgoed in bescherming neemt. Alle medewerkers en vrijwilligers geven alles voor de stichting om het in een zo goed mogelijke staat te houden. Daarnaast zetten zij zich sinds 2011 in om het een plek te maken waar kinderen kunnen komen voor dagbesteding en begeleiding. De begeleiding die geboden wordt is zeer persoonlijk en het is een traject. Kinderen leren hier om langzaam weer hun draai te vinden en maatschappij en er zijn al resultaten waarbij dit is gelukt.

Landgoed de Peerdegaerd is een prachtige plek en bovenal een prachtig initiatief dat gekoesterd moet worden. Vind jij dit nou ook en ben je benieuwd wat er nog meer te beleven is? Ga dan naar de website van de Peerdegaerd: https://peerdegaerdt.nl/

Adres: Kruisdijk 4b | 3291 LH Strijen
Openingstijden: Maandag t/m zondag: 9.00-16.00
Contact: 078 369 0505 | E-mail: [email protected]

Geen producten gevonden...
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »