#Tip 2 Museum Hoeksche Waard

#Tip 2: Museum Hoeksche Waard

 

Deze maand hebben we weer een geweldige tip om de Hoeksche Waard te beleven! Naast de geweldige landschappen die de Hoeksche Waard te bieden heeft, is er zo veel meer te beleven. Denk bijvoorbeeld aan winkels, cultuur, recreatie gebieden en andere adresjes. In deze editie van BELEEF JOUW HOEKSCHE WAARD zullen we de geschiedenis van de Hoeksche Waard belichten.

Sinds 1968 heeft ’t Hof van Assendelft zijn deuren geopend als Museum Hoeksche Waard. Het museum is gelegen in Heinenoord in de Rijksmonumenten, zoals genoemd, ’t Hof van Assendelft en in een oude herenboerderij: Oost-Leeuwenstein. Deze twee historische panden zijn omgebouwd en er bevinden zich verschillende tentoonstellingen. Zo kun je er alles te weten komen over wie er vroeger in de Hoeksche Waard leefden, wat voor beroepen deze mensen uitoefenden, wat er allemaal is gebeurd en wat er allemaal van is overgebleven.

Naast deze interessante historie is er ook altijd een tijdelijke collectie te vinden. Tot en met 13 september 2020 is de tijdelijke collectie De draad kwijt te bewonderen. In deze collectie ontdek je alles over de klederdracht van vroeger, maar ook van welk materiaal de vlaggen waren en zelfs ondergoed.

Om de Hoeksche Waardse geschiedenis écht te beleven, moet je meedoen met de activiteiten die het museum regelmatig organiseert. Zo kun je bijvoorbeeld een rondleiding door het museum krijgen. De Gids vertelt je tijdens deze tour alles over de Hoeksche Waard. Als je ervoor kiest om op deze manier het museum te bezoeken, kom je écht alles te weten. Daarnaast zijn er ook een aantal workshops die georganiseerd worden, waardoor je lekker actief kunt zijn en ook iets op steekt over de historie van onze regio!

Kortom er is genoeg om te beleven in de Hoeksche Waard, maar ga als inwoner zeker een keer langs en ontdek wat er zich hier allemaal heeft plaats gevonden. Zowel voor jong en oud is het een ontzettend leuk uitje, dus ga een keertje langs en deel jouw ervaring met ons!       

Kijk voor meer informatie informatie op de webpagina van onze partner Museum Hoeksche Waard: https://www.museumhw.nl/

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »